Waar kinderen die deze training volgden tegenaan liepen:

 • Piekert vaak;
 • Is bang om fouten te maken
 • Legt de lat voor zichzelf hoog;
 • Is perfectionistisch en wil alles in één keer goed doen;
 • Is snel gefrustreerd;
 • Is geneigd negatief te denken;
 • Heeft last van buikpijn en/of hoofdpijn.

Iedereen wil zijn kind gelukkig zien en merken dat het zich fijn voelt. Veel kinderen hebben last van faalangst. Wij geven een training waar de kinderen inzichten, vaardigheden en vertrouwen krijgen om het anders te doen. Om meer te vertrouwen op zichzelf en hun handelen. De training bestaat uit een mix van actief bezig zijn, theorie en oefenen. Om de patronen te doorbreken zijn er twee ouderavonden waar je informatie, tools en inspiratie krijgt om je kind te begeleiden. Tijdens deze twee avonden leer je wat faalangst is en doet, hoe je faalangst op bewust en onbewust niveau bij je kind kan aanpakken en je kind kan begeleiden het anders te doen. De optimale mogelijkheid om voor de rest van je leven te genieten en ontwikkelen in plaats van te leven met faalangst.

Start nieuwe training: Deze ‘faalangsttraining’ start in oktober 2018 in De Lier. Hij is geschikt voor kinderen die in groep 6, 7 of 8 zitten. Wil je zeker zijn van een plekje voor de training, geef je kind nu op door een mail te sturen naar info(hier komt een apestaartje)goudvinder.nl

Ervaringen van andere ouders

 • “Finn heeft meer zelfvertrouwen gekregen. Hij heeft geleerd hoe hij beter met spanning om kan gaan door middel van leuke oefeningen.”
 • “Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik kom ook meer voor mezelf op.”

Werkwijze

Kennismaking:

Het gesprek is bedoeld als kennismaking. Aan de hand van een door u ingevuld intakeformulier zullen we met elkaar de moeilijkheden waar uw kind tegenaan loopt bespreken. Uiteindelijk stellen we doelen met elkaar op en houden we deze als leidraad erbij tijdens de verdere begeleiding.

Bijeenkomsten:

Deze ‘faalangsttraining bevat acht trainingsbijeenkomsten met een duidelijke opbouw. Tijdens de bijeenkomsten groeien de kinderen door inzicht, oefening en vaardigheden. De kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, leren de angst en de seintjes herkennen en durven te ontwikkelen en te groeien.

In de map krijgt je zoon of dochter elke week een samenvatting mee van wat we hebben gedaan en geleerd tijdens de trainingsbijeenkomst. Ook staan de oefeningen in de map en indien mogelijk krijg je oefeningen via de mail op audio, zodat je kind daar thuis ook nog houvast aan heeft.

In twee ouderavonden krijg je informatie, tools en inspiratie om je kind in dit proces te ondersteunen. Je leert wat faalangst is en doet, hoe je faalangst op bewust en onbewust niveau bij je kind kan aanpakken en je kind kan begeleiden het anders te doen.

De laatste bijeenkomst zal plaatsvinden met één van de ouders erbij. Jij als ouder ervaart dan wat je kind heeft geleerd en gedaan. Daarnaast is er aandacht voor de manier van begeleiden die past bij jou en je kind.

Afsluiting:

Na deze bijeenkomsten zal er nog een kort evaluatiegesprek plaatsvinden met u en de trainster. U krijgt dan ook een verslag met daarin tips en handvatten, waardoor je meer tools in handen hebt in de omgang met je kind.

Groepstraining

€350
€350
 • Een verzamelmap met een samenvattingen van de lessen en oefeningen op papier
 • Een kennismakingsgesprek met ouders
 • Een aantal oefeningen ingesproken op audio, verstuurd per mail;
 • Een door de therapeut geschreven kort verslag speciaal voor jouw kind
 • Acht bijeenkomsten voor je kind
 • Twee ouderbijeenkomsten waar je alle informatie krijgt om je kind goed te kunnen begeleiden.
 • Prijs: Jouw investering opgedeeld in twee maanden is € 190,- per maand. Uiteraard kun je er ook voor kiezen in één keer te investeren. Je bespaart daarmee € 30,-. Bij investeren in één keer voldoe je € 350,- direct bij inschrijving. Uiteraard kunnen de sessies worden opgedeeld in aantal keren, zodat je de factuur kan indienen bij je zorgverzekeraar of bij de belasting. Voor deze training gelden de vergoedingen van Els. Voor meer informatie hierover, kijk dan bij de vergoedingen.